Feeds:
Posts
Comments

Archive for September, 2014

Projek Memasak kembali …..

Dah bertahun tahun tak berblog dan attend cooking class . Bila tengok adik ipar yang tak attend class masakan cuma berpandu resepi di blog sahaja, boleh lagi buat bisness baking , rasa kagum pulak kat dia. Ya la , kita yang beria -ia join class masakan tapi bila colleague husband nak tempah,tak mau pulak akak buat. he he. Itu yang kena sembur dengan husband ” rugi je duit , awak join class tapi tak moh praktik ilmu ” hu hu. pandai muka. Okay , hari ini ingat nak buat kek red velvet. Tahun 2010 , ada attend class di buat oleh Lynn Hassan. Sedap kek , tapi tak pernah try buat resepi di rumah. First and last buat , masa attend class Lynn tahun 2010. Bila adik ipar kata , tengok kata blog pun okay. Puas google terjumpa resepi kat blog ini. nampak okay. semangat ini nak buat. Resepi di http://aziejaya.blogspot.com/2014/04/kek-red-velvet-istimewa-dari-juita.html . Aiyoo dah lama tak blog macamana nak insert link . :(. Ini kena tanya alvin tan lah nampak nya.

Read Full Post »

Masak masak masak ?

Dah lama tak masak di rumah apatah lagi buat cake dan cookies . Bila tengok balik buku resepi , rasa rugi pulak attend class yang banyak tapi tak praktikan ilmu yang dipelajari. :(.

Read Full Post »